Хрещення




Відео: Хрещення Господнє

Хрещення

Відео: Хрещення Господнє: навіть -55 не лякає бажаючих поринути в ополонку

Коли дитина народжується, йому видають свідоцтво про народження. Тим самим підтверджуючи, що він тепер є рівноправним громадянином країни, в якій він живе. Коли ж людина приймає обряд хрещення, так він стає «громадянином» Царства Небесного. Однак з істотною різницею:
- "Новонародженим", а точніше - новокрещенов, може бути як немовля, так і доросла людина, навіть дуже похилого віку, це ніколи не пізно і вітається в будь-якому возрасте-
- країна, "громадянином" якої стає новохрещений, для всіх одна - Царство Небесное-
- "Батьки" новохрещених називаються хрещеними, або хрещеними батьком і матір`ю-
- закон і норми поведінки сформульовані не людьми, а Богом і дані у Священному Писанні, а точніше - в Евангеліі-
- на відміну від земних держав, в яких влада належить різним людям або групам людей, в Царстві Небесному один Владика - Бог-Трійця, Бог-Творець.

Хрещення Господнє

Таїнство хрещення існує якраз для того, що б стати «громадянином» Царства Небесного.
Якщо хреститься доросла людина або навіть підліток, то перед хрещенням його оголошують. Слово "оголошувати", або "оголосити", означає зробити гласним, оповістити, оголосити перед Богом ім`я тієї людини, яка готується до хрещення. Під час підготовки він вивчає основи християнської віри. Його ім`я вноситься в церковну молитву "про оголошених". Коли ж настане час хрещення, священик молить Господа вигнати з цієї людини всякого лукавого і нечистого духа, прихованого і гніздиться в серці його, і зробити його членом Церкви і спадкоємцем вічного блаженства- охрещуваний ж, відрікається від диявола, дає обіцянку служити не йому, а Христу, і читанням Символу віри підтверджує свою в Христа віру, як Царя і Бога.

За немовляти оголошення приймають його спадкоємці (хресні), які беруть на себе величезну відповідальність за духовне виховання дитини. Відтепер хресні моляться про своє хрещеника (або хрещениці), вчать його молитві, розповідають про Небесне Царство і його законах.

Як відбувається таїнство хрещення

Спершу священик освячує воду і в цей час молиться, щоб свята вода обмила крещаемого від колишніх гріхів і для того, щоб він через це освячення з`єднався з Христом. Потім священик помазує крещаемого освяченим єлеєм (оливковою олією).

Ялин - це образ милості, миру і радості. Зі словами "в ім`я Отця і Сина і Святого Духа" священик помазує хрестоподібно лоб (запечатление імені Божого в свідомості), груди ( "на зцілення душі і тіла"), вуха ( "в слухання віри"), руки (щоб робити діла, угодні Богові), ноги (щоб ходити по шляхах Божих заповідей). Після цього і відбувається триразове занурення в святу воду зі словами: "Крещается раб Божий (ім`я) в ім`я Отця. Амінь. І Сина. Амінь. І Святого Духа. Амінь".

При цьому людина, яку хрестять, отримує ім`я святого або святий. Відтепер цей святий або свята стає не тільки молитовником, заступником і захисником хрещеного, а й прикладом, зразком життя в Бозі і з Богом. Це покровитель хрещеного, а день його пам`яті стає святковим днем для хрещеного - днем іменин.

Хрещення немовляти


Занурення в воду символізує смерть з Христом, а вихід з неї - нове життя з Ним і майбутнє воскресіння.

Потім священик з молитвою "Ризу мені подай світлий, ковдри світлом яко ризою, Многомилостивий Христе Боже наш" надягає на новохрещених білу (нову) одяг (сорочку). Але про яку одязі ми просимо? Про те, щоб всі наші почуття, думки, наміри, вчинки - все народжувалося в світлі Істини і Любові, все було оновленим, як наша хрестинна одяг.

Після цього священик одягає на шию новохрещених натільний хрестик для постійного носіння - в нагадування слів Христа: "Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною" (Мф. 16, 24).

Відразу ж після цього відбувається таїнство миропомазання. Священик помазує хрещеного святим миром, роблячи їм знак хреста на різних частинах тіла з проголошенням слів "друк (т. Е. Знак) дару Духа Святого". У цей час невидимо подаються хрещеному дари Святого Духа за допомогою яких він зростає і зміцнюється в житті духовному. Чоло, або лоб, помазується світом для освячення ума- очі, ніздрі, вуста, вуха - для освячення почуттів-груди - для освячення серця-руки і ноги - для освячення справ і всього поведінки. Триразове потім ходіння священика з новохрещених і його хрещеними кругом купелі є знак торжества і радості духовної. Запалені свічки в їх руках служать знаком духовної просвіти, а хрестоподібне постриження волосся на голові хрещеного робиться в знак його посвятити для Господа.

Так як хрещення є духовне народження, а народиться людина одного разу, то і таїнство хрещення над людиною відбувається один раз. "Один Господь, одна віра, одне хрещення"!


Взято від сюди: lt;




Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Хрещення